İYİ Parti Kayseri bayır aşağı!

İYİ Parti Kayseri bayır aşağı!
Edtör Editör

İYİ Parti'de Meral Akşener ile başlayıp milletvekilleri, il teşkilatları ile devam eden istifa dalgası bu defa belediye meclis üyelerine sirayet etti. İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş ile Talas Belediye Başkan Adayı Göker Gözütok'un partilerinden istifa etmelerinin yankıları sürerken, bu defa partinin Talas Belediye Meclis üyeleri istifa kararı aldı. İYİ Parti Talas Belediye Meclis üyesi 5 isim partisinden istifa etti. İYİ Parti, Talas Belediyesi'ndeki grubunu da kaybetmiş oldu. 

Kayseri, gün içerisinde yeni bir istifa dalgasıyla çalkalandı. 31 Mart Yerel seçimlerinde İYİ Parti'den Talas Belediye Meclis üyesi olarak seçilen 8 isimden 5'i partisinden istifa etti. Partinin Talas Belediye Meclis üyelerinden Şahin Ülker, Ramazan Bülbül, Yaşar Tuğrul Ercan, Mücahit Kısmet ve Bünyamin Türkmen'in istifa haberi gündemin sıcak başlıkları arasına girdi. İstifa kararı alan 5 isimden 4'ünün, geçtiğimiz sosyal medya hesabından yaptığı zehir zemberek açıklamalarla istifa eden Talas Belediye Başkan Adayı Göker Gözütok'a yakın olması dikkat çekti. 

Ülker, Bülbül, Ercan, Kısmet ve Türkmen'in istifa etmesiyle, İYİ Parti'in, Talas Belediye Meclisi'ndeki grubu da düşmüş oldu. İYİ Parti'den seçilmiş isimlerden Hadiye Hakkomaz Şahin, Nafiye Aydın Akyüz ve Turan Bulgurcu'nun da istifa eden mevkidaşları gibi bir karar alıp alınmayacağı henüz bilinmiyor. 

PARTİ GRUPLARININ ÖNEMİ

Herhangi bir siyasi partinin yerel seçimlerde yeterli sayıyı elde ederek, bulunduğu il ya da ilçe belediyelerinde grubu olması demek, o partinin, bağlı bulunduğu belediyenin komisyonlarına üye vermesi yani daha etkin olması anlamına geliyor. 

KAYSERİ'DE PARTİ İÇİ GÖLGE SAVAŞI!

Öte yandan İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Sedat Kılınç ile Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Kazım Yücel arasında, Ataş'ın istifasıyla boşalan Kayseri İl Teşkilatı üzerindeki hâkimiyete sahip olma mücadelesi verildiği, Kılınç'ın, yaklaşık iki hafta önce istifa eden Göker Gözütok'un İl Başkanı olmasını istediği, Yücel'in ise mevcut il başkanından yana tavır aldığı öne sürülürken, İYİ Parti'nin Kayseri'de adeta bir gölge savaşı yaşadığı iddia ediliyor. 

459 kez okundu
GÖNDER
whatsapp WhatsApp ihbar hattı
0 533 639 19 60
×
Birden çok mail adresi varsa mail adreslerini virgül ile ayırınız
Max 200 karakter
Gönder
×