İYİ Parti Kayseri Teşkilatı'nda sancılı günler!

İYİ Parti Kayseri Teşkilatı'nda sancılı günler!
Edtör Editör

Meral Akşener'in genel başkan olarak 2023 seçimlerine götürdüğü sonrasında da görevini bırakmasıyla İYİ Parti'de başlayan yaprak dökümünden Kayseri de nasibini aldı. İYİ Parti, ülke genelindeki teşkilatları ve milletvekilleri nezdinde kan kaybetmeye devam ediyor. 2023 seçimleri ve 2024 yerel seçimlerinde hedeflerine ulaşamayan İYİ Parti'nin son kaybı Kayseri Milletvekili Dursun Ataş oldu. İyi Parti Milletvekili Dursun Ataş, istifasını yazılı açıklamayla duyururken, partinin Kayseri Teşkilatı'nda da sıcak saatler yaşanıyor. 

GÖZLER ÜÇ İSİMDE...

Ataş'ın, beklenmedik istifası sonrasında gözler Sedat Kılınç, Kazım Yücel ve Tansu Şener'e çevrildi. İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Sedat Kılınç, İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Kazım Yücel ve İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Tansu Şener'in, Ataş'ın istifa kararı sonrasında bir araya geldiği öne sürülürken, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun, Kılınç ve Yücel'i telefon ile arayarak, görevlerine devam etmeleri noktasında tavsiyede bulunduğu iddia ediliyor. 

ORTAK NOKTALARI ATAŞ...

İYİ Partili Sedat Kılınç, Kazım Yücel ve Tanşu Şener'in ortak noktalarının; istifa kararı alan Kayseri Milletvekili Dursun Ataş tarafından göreve getirilmeleri olması dikkat çekiyor. Ataş, her üç isminde bugünkü görevlerinde olabilmeleri için çalışmış ve parti genel merkezini ikna ederek, bu isimlerin şu anki görevlerinde olmalarını sağlamıştı. Siyasi kulislerde, "Kılınç, Yücel ve Şener ahde vefa gösterip Ataş ile birlikte İYİ Parti serüvenlerini sonlandıracak mı yoksa hiçbir şey olmamış gibi yollarına devam mı edecekler?" sorusunun cevabı merak ediliyor. 

"İSTİFA KARARI ALDILAR"

İYİ Parti'ye yakın bazı kaynaklar, kendilerine telefon ile arayarak, istifa kararı almamaları yolunda tavsiyede bulunan Müsavat Dervişoğlu'na rağmen Sedat Kılınç, Kazım Yücel ve Tansu Şener üçlüsünün İYİ Parti'den istifa edeceğini öne sürüyor. Parti kaynakları, bu üç ismin uzun saatler süren bir toplantı yaptıklarını ve "Dursun Ataş'ı siyaseten harcamış duruma düşemeyiz" gerekçesiyle aldıkları karar gereği, İYİ Parti'den istifa edecekleri iddiasında bulunuyor. Parti kaynaklarından, "Her üç isim de istifa kararını aldı. Sadece bunu kamuoyuna ne zaman ve ne şekilde duyuracaklarına karar veremediler" iddiasında bulunanlar da var. 

AK PARTİ'YE Mİ GEÇECEK?

Öte yandan, Dursun Ataş'ın İYİ Parti'den istifa etmesine ilişkin çeşitli iddialar ortaya atılıyor. Ataş, yazılı açıklamasında, istifasını, "Bugün, büyük bir onurla sürdürdüğüm İYİ Parti üyeliğime veda ederken, içimde derin bir sorumluluk duygusuyla sizlere sesleniyorum. Bu karar, sadece bir kırgınlığın, eleştirinin ya da olumsuz bir düşüncenin sonucu değil; bilakis, millete hizmet yolunda daha verimli ve etkin olabilme arzumun bir yansımasıdır. Kuruluşundan itibaren içinde bulunduğum İYİ Parti çatısı altında geçirdiğim süre boyunca, ülkemizin refahı, demokrasimizin güçlenmesi, milletin sesini duyurmak ve vatandaşlarımızın hak ettiği yaşam standartlarına ulaşması için var gücümle, gece-gündüz, yedi gün yirmi dört saat çalıştım. Buna en yakın şahit Kayserili hemşerilerimdir. Nitekim iki genel ve iki yerel seçimde de Kayseri; İYİ Parti’ye, yurt genelinde aldığı ortalama oyun üzerinde oy vermiştir. Tüm bu süreçlerde, partimizin vizyonuna ve misyonuna olan inancım tamdı ve bu inançla hareket ettim. Ancak milletimizin bana verdiği temsil yetkisini en iyi şekilde kullanmak için bu istifa kararımın artık gerekli ve kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum. Nitekim bu kararı alırken en büyük dayanağım, milletimizin talep ve isteklerini en doğru şekilde algılama ve menfaatlerini her şeyin üzerinde tutma arzumdur. Kalan sürem boyunca da yalnızca milletimizin menfaatlerini gözeterek çalışacak; sizlerin sorunlarına en doğru çözümleri bulma yolunda daha etkin bir şekilde hizmet vereceğim. İki dönem boyunca sürdürdüğüm belediye başkanlığı görevimde olduğu gibi; İYİ Parti’nin kuruluş sürecinden bugüne geçirdiğim zaman diliminde de elde ettiğim deneyimler ve biriktirdiğim dostluklar, bana her zaman güç verecektir. Bundan sonraki süreçte, her birinizin sorunlarını çözmek için mücadele etmeye, ülkemizin geleceği için her zamankinden daha fazla çalışmaya devam edeceğim. Bu yeni yolda, tek gayem milletime hizmet, tek hedefim ülkemizin aydınlık yarınlarıdır" sözleriyle duyurmuştu. 

Ataş'ın, İYİ Parti'den istifa etme kararı almasında ticari sıkıntılar yaşamasının önemli bir etken olduğu ileri sürülürken, uzun süre Bağımsız Milletvekili olarak görev yapmayacağı ve AK Parti'ye geçeceği iddia ediliyor.

299 kez okundu
GÖNDER
whatsapp WhatsApp ihbar hattı
0 533 639 19 60
×
Birden çok mail adresi varsa mail adreslerini virgül ile ayırınız
Max 200 karakter
Gönder
×