İYİ Partililerin milletle imtihanı!

İYİ Partililerin milletle imtihanı!
Edtör Editör

Yıllardır savunduğum, “Muhalefet; halk nezdinde iktidarın alternatifi olamıyor. Olabileceğinin işaret ve güvencesini veremiyor. Haliyle de AK Parti 22 yıldır iktidarda” tezini ispat niteliğinde “enteresan” bir tartışma yaşanıyor Talas’ta.

Talas Belediyesi’nin Eylül ayı meclis toplantısının ikinci birleşimi; “Kentsel Dönüşüm” tartışmalarına sahne olmuş.

İYİ Partili meclis üyeleri, “iki maddelik” gündemin yer aldığı meclis toplantısında, belediyenin, Talaslı 520 aileyi kapsayan kentsel dönüşüm projesine karşı çıkmış!

Detaylara girmeden anlayacağınız; İYİ Partili siyasetçiler, deprem gerçeğiyle yaşayan, daha üzerinden iki yıl geçmemiş asrın felaketine tanıklık etmiş “yeni seçilme” isimler, devlet ve belediye eliyle yapılmak istenilen depreme dayanıklı, konforlu yuvaların yapımına “istemezük” deyivermiş.

Niye?

Hangi partiden olursa olsun, bir siyasetçi; belediyenin “kâr gütmeden” vatandaşın menfaatine yapacağı taptaze konutlara neden karşı çıkar?

Yanlış hatırlamıyorsam, bu karşı çıkan arkadaşların 2023 yerel seçimlerinde Talas Belediye Başkan Adayı olan isim, “bol kepçeden” okul, konut gibi hayır hasenat (!) vaat etmiyor muydu?

Ortalama 2 bin kişiyi ilgilendirecek bir kentsel dönüşüm olunca ne değişti de İYİ Partililer karşı çıkıyor?

Talaslıların iki dönemdir teveccüh gösterip, yetki verdiği Mustafa Yalçın, tartışmaların odağındaki konuya ilişkin olarak “İYİ Partililere” şu cümlelerle izahatta bulunmuş:

520 ailenin oluşturduğu bir arsa var. Köşesinde de küçük bir arsayı tamamlamak için devlet ve belediye ortaklığında bir arsa bulunuyor. Büyük arsayı tamamlamak için istediğimiz Millî Emlak Müdürlüğü, burayı 'Ticari alan yaparsan veririm' diyor. Yani devlet böyle istiyor. Bu arsanın yarısı da zaten belediyenin. 520 ailenin mirasçısıyla beraber çözümüne dokunuş yapacakken bizi, meclisi, Millî Emlak'ı başka şeylerle itham etmek nereden çıktı? Kentsel dönüşüme karşı çıktığınızı tarih yazacak. 7 yıldır yapılmayan bir şeyi bir dokunuşla yaparak 520 hanenin duasını alacaksınız. Ben kısaca şunu anlatmak istiyorum. Olay şu: 520 dairenin oluşturduğu ailenin bir arsası. Bu büyük arsanın yanında da küçük bir parça arsa var. Bu parçayı büyük arsaya tamamlamak için burada devletin ve ortağı belediyenin olduğu bir arsa var. Bu arsayı tamamlamak üzere istediğimizde, Millî Emlak Müdürlüğü diyor ki: ‘Burasını ticari parsel yaparsan veririm.’ Devlet ya bunu söyleyen. Yarısı da zaten belediyenin. İşte hepsi bu. 520 dairenin problemi çözüldü. Böylelikle yanında sosyal donatısı ve ticaret yapılan bir alan oluşacak. Bu, söylediğinize göre doğru değil mi? İşte izahı bu.

Yazı ve açıklamayı okudukça merak edenleriniz olacaktır hiç kuşkusuz; bahsi geçen arsa nerede? Kentsel dönüşüm yapılacak yer, esasında bir tarım/hayvancılık alanı da ranta mı açılıyor?

Gelin bu detaylara girelim, sonra da şu kritik soruyu soralım:

İYİ Partililer, vatandaşa mı muhalefet ediyor?

Talas Belediye Meclisi’nde tartışılan ve İYİ Partililerin karşı çıktığı kentsel dönüşüm alanı Yenidoğan Mahallesi’nde.

Dolayısıyla ne tarım ne de hayvancılık yapılabilecek bir semt, yer, alan değil.

Yapılmak istenilen kentsel dönüşüm sayesinde 520 aile depreme dayanıklı, sıcak yuvalarına kavuşacakken, İYİ Partililer, devletin yani Millî Emlak’ın şart koştuğu “Ticari parsele çevirin” şartına takılıyor.

Kaldı ki, belediyenin kasasına girecek her kuruş yine vatandaşa hizmet olarak kullanılmayacak mı?

Her haliyle vatandaşın menfaatine olacak bir projeye kim, hangi “makul” sebeple karşı çıkar söyler misiniz?

Kendini ciddiye alınmayan, yalnızlaştırılmış, kaderine terk edilmiş hissi oluşan emeklilerin; son yerel seçimlere etkisinin “sayısal” sonuçlarını gördük.

Sayın Meral Akşener’in gerek görev yaptığı “2023 seçimleri sürecinde” gerekse görevi bırakmasıyla “çok ciddi” ivme kaybeden ve toparlanması yakın tarihte pek mümkün görünmeyen İYİ Parti’nin, Talas’taki meclis üyelerine hem bunu hatırlatmak hem de “naçizane” bir tavsiyede bulunmak isterim.

Halkla kavga eden, inatlaşan, vatandaşı karşısına alan hiçbir siyasi yapı başarılı olamaz!

Halka muhalefet edip iyice puan kaybedeceğinize “aynı zamanda GİK üyeniz olan” belediye meclis üyeliği konusunda “yadsınamaz” bir tecrübe ve birikimi olan Kazım Yücel ile istişarelerde bulunun.

Hiç değilse Sayın Yücel’in, Kayseri kamuoyuna vermeye çalıştığı “milletin yanında, milletin derdiyle dertlenir” imajını “partili arkadaşları olarak” itibarsızlaştırmayın!

Yazıyı, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın “hakikatli” uyarasıyla sonlandıralım:

Kentsel dönüşüme karşı çıktığınızı tarih yazacak.

312 kez okundu
GÖNDER
whatsapp WhatsApp ihbar hattı
0 533 639 19 60
×
Birden çok mail adresi varsa mail adreslerini virgül ile ayırınız
Max 200 karakter
Gönder
×