Vekil Özsoy'un grafiği...

Vekil Özsoy'un grafiği...
Edtör Editör

Yıllardır söyler, savunurum; savunmaya, yazmaya, söylemeye de devam edeceğim.

Bir ülke ya da şehirde kalkınma kırsalda başlar.

Toprakta, tarımda, hayvancılıkta ne kadar gelişebilir, kırsaldaki çiftçilerimizi ne kadar üretime teşvik edebilir, devletin ve yerel yönetimlerin gücünü, desteğini ne derece hissettirebilirsek ancak o kadar bağımsız, üreten, gelişen toplum, şehir, ülke oluruz.

Bu hususta da elbette işin başına liyakat sahibi, toprağı, çiftçiyi, köylümüzü bilen, o havaları koklamış, onların istek ve taleplerini bilecek isimlerin sayısını artırabilmeliyiz.

Ki; Yahyalı’da doğmuş, hizmet karnesi Köy Hizmetleri’nde yaptığı çalışmalarla dolu, kırsalı çok iyi bilen, bilgi ve birikimini son olarak Büyükşehir Belediyesi’nde yaptığı vazifeyle Kayseri’nin kırsalında yaşayan insanlarımıza hizmet olarak götürme başarısını yakalamış, en nihayetinde de şehrine dolayısıyla da ülkesine kattığı değerleri bir üst makamda sürdürebilmesi için Meclis yolu açılmış Sayın Bayar Özsoy, tam da bu noktada örnek teşkil edecek isim olarak karşımıza çıkmaktadır.

Özsoy; Kayseri kamuoyunda çok gündeme gelen/getirilen bir isim görünmese de 28. Dönem ile birlikte adım attığı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) çalışmaları ile dikkat çekiyor.

Tıpkı Büyükşehir’de olduğu gibi TBMM’de de “reklamsız” kırsalın sorunu, gelişimi, talebi noktasında çalışmalar yapıyor.

Şehrimizin gözbebeği kadın kooperatifi emekçilerine “KOOP-DES 2024 yılı 2. Çağrı dönemi kapsamında” verilen hibe desteği müjdesi, Özsoy’un gayretlerine yakın tarihteki son örnek olarak verilebilir.

Keza, TBMM’de yaptığı konuşmasıyla özetlediği Kayseri’nin kırsal yatırımlardan aldığı desteğe dair konuşması da ihtisas sahibi olduğu alanı değerlendirebildiğinin kanıtı olarak görünüyor.

Hâsılı; bir anlamda kendi aralarında görev dağılımı yapmış AK Parti Milletvekillerinin şehirleri adına sergiledikleri performans özellikle kırsaldaki vatandaşlarımız adına umut verici ve sevindiricidir.  

Dileriz ki, Özsoy’un “Büyükşehir vesilesiyle emanet ettiği kırsalımızda” hizmet ve destek ilerler, kazanan Kayseri olmaya devam eder. 

704 kez okundu
GÖNDER
whatsapp WhatsApp ihbar hattı
0 533 639 19 60
×
Birden çok mail adresi varsa mail adreslerini virgül ile ayırınız
Max 200 karakter
Gönder
×