Kayseri'de abi sorunu var mı?
Halk arasında yaygınca kullanılan, teknikte bir tezat gibi görünse de güzel Türkçemizde bazı kelimelerin yazılımı ile söylemi arasında farklılıklar olabiliyor. Günlük hayatta belki de en fazla sarf ettiğimiz kelime söyleniş itibarıyla abidir. Özünde ağabey olan ve Türk Dil Kurumu’nun (TDK) “Saygı ve sevgi göstermek üzere yaşça büyük olan erkeklere söylenen bir seslenme sözü” diye tanımladığı, gündelik dilimizdeki abiyi, bugün yazı içerisinde gündelik yaşantıda söylendiği şekliyle kullanacağım.
“Halka hizmet Hakk’a hizmet” şiarıyla, kırk uzun yıldan fazla süregiden bir yolculuğun Kayseri’deki öncüsü; mütevazı, çalışkan, birleştirici, yol açıcı…
Refah Partisi (RP) ile başladığı siyaset arenasında “1994 ruhu” kavramıyla halkın gönlünü giren belediyecilikte; Kayseri halkını Bekir Yıldız ve Mehmet Özhaseki ismiyle tanıştıran isim…
Bu iki isimle başlattığı Kayseri belediyeciliğine Melikgazi’de katılıp, şehrin bugünkü kimliğini kazanmasında en büyük rol ve pay sahibi…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine özel önem verdiği…
Hiç kimsenin “bir dönem daha şans vermemesine rağmen” Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bizzat kendisi tarafından aday gösterdiği şehremini…
Evet, Memduh Büyükkılıç’tan söz ediyorum.
Namıdiğer Atom Karınca…
Başkan Büyükkılıç’ın mütevazılığından olsa gerek, ara sıra ve gereksiz bir şekilde kentte bir abi fitili ateşlenmek isteniyor:
“Kayseri’nin yeni abisi kim olacak?”
Kayseri’de abi sorunu mu var ki?
Gereksiz diyorum çünkü bu şehrin zaten bir abisi var!
Hem siyasi geçmişi, tecrübesi, hem yaşı hem de görevi itibarıyla Memduh Başkan şehrin doğal ve benimsenen abisi değil mi?
Kentin enerji ve dinamiklerini; “yaymaya çalıştıkları negatiflerle” örseleme çabasında olanların, sucuk manşetlerinden medet umanların, aşağıdaki şu fotoğraf karelerine iyi bakmalarını istiyorum.
Sizin diliniz ne söylüyor bilmiyorum ama fotoğrafların dilinin söylediği gayet net.