Muhalefetin uçak kompleksi!

Muhalefetin uçak kompleksi!
Edtör Editör

Ana muhalefetin, milletin derdi ile hemhal olamadıkça iktidar olamayacağı gerçeğini defalarca söyledik, yazdık. Görünen o ki; söylemeye, yazmaya da devam edeceğiz.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, “Tasarruf tedbirleri demişlerdi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, devletin uçağıyla seyahat ediyor. Aslında bu uçağı Tapu ve Kadastro havadan çekim için kullanması lazım ama Bakan Ankara’dan evine, Kayseri’ye gidiyor. Bu uçağı özel işleri için kullanıyor. Çıkıp, bunun hesabını topluma verin. Bayram yaklaşıyor, insanlar bin 200 liraya bilet alıp memleketlerine gidemiyor. Siz bunu ne hakla yapıyorsunuz?” sözleriyle, Bakan Özhaseki’yi hedef aldı.

Yazacaklarımız biraz beklesin, aklıma ilk gelen CHP İçişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan geldi.

Hatırlayacaksınız; CHP’li Murat Bakan, “bir dizide kullanılan maket silahları gerçek zannederek” sosyal medya hesabından İçişleri Bakanlığı ve hükümete veryansın etmiş, “Bu silahlar neyin nesi?” diye hesap sormuş. Gerçek ortaya çıkınca da “apar topar” paylaşımını silmişti.

Acı ama birçok CHP’li, siyasi rakip olmak ile millete düşman olmak arasındaki farkı ayırt edemeden “şuursuzca” gelgitler yaşıyor.

Ve emin olun, tarih gibi millet de CHP’nin bu uçak çıkışını “yine” not edecektir.

Asrın felaketi olarak anılan 6 Şubat depremleri sonrasında o yaraların sarılması, halen konteynerlerde yaşayan insanlarımızın huzurlu, sıcacık bir yuvaya kavuşması, deprem bölgesinin inşa ve ihyası için tüm reflekslerini kullanan devlet; bu asli ve zor görevi Mehmet Özhaseki ve mesai arkadaşlarının omuzlarına yükledi.

6 Şubat 2023 depremlerinin üzerinden bir yıldan fazla zaman geçti.

Uçak ile keyif yapıyor” demeye getiren Başarır ve bizler gibi milyonlarımız evlerimizde uyurken, devlet dolayısıyla da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı deprem bölgesindeki iller ile başkent arasında mekik dokuyor.

Bakan Özhaseki’ye yakın kaynaklardan çok iyi biliyoruz ki, Bakanlar Kurulu toplantısı, TOKİ ihaleleri, deprem bölgesindeki illerin durumu, vatandaşın istek/talepleri için halkla buluşma gibi tüm vebali üstlenen Sayın Özhaseki, birçok geceyi 3,5 saatlik uyku ile geçiriyor.

Doğal bir afet sonucu evinden, sevdiklerinden, ailesinden kopan sayıları milyonlar edebilecek vatandaşlarımız ya memleketlerini terk etmek ya da çadır/konteynerlerde yaşamak zorunda kaldı. Kalmaya da devam ediyor.

Bu ağır acı ve yaraları bir an evvel sarabilmek adına bütün enerjisi ile geceyi gündüzüne katan, tüm tecrübe, birikimlerini devleti ve milletine adayan Mehmet Özhaseki’nin uçağa mı ihtiyacı var?

İstese uçağa binecek gücü, kudreti, parası mı yok?

Yahu, bu nasıl bir bakış açısıdır Allah aşkına!

Siz, kimden yanasınız Sayın Başarır?

Devletin bakanının, devletin uçağına binmesi sizi niye rahatsız eder?

Üstlendiği sorumluluk gereği; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığını, diğer bakanlıklardan ayırt edemeyecek kadar “siyasi hırslar” gözünüzü bu kadar mı karartıyor?

Sizleri alkışlamasından medet umduğumuz üç-beş yardakçıdan medet umup, “1200 liraya bilet alıp memleketine gidemiyor” dediğiniz vatandaşı gerçekten düşünüyorsanız, uçağa binmekle eleştirdiğiniz Bakan Özhaseki’nin öncülük ettiği Adıyaman’daki Kayseri Mahallesi konutlarına gelin bir çivi de siz çakın da vatandaş kendisini düşünen (!) bir muhalefet görsün.

CHP’li kimliği ile bilinen gazeteci Şaban Sevinç’in şu paylaşımı da Ali Mahir Başarır ve onun gibi düşünenlere yeterli cevabı vermiş esasında:

Özhaseki özel uçak olayı… Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Mehmet Özhaseki’nin Kayseri’ye Tapu Kadastro’nun uçağıyla gitmesi olay olmuştu. Konuyu sordum. Çevre Bakanı Özhaseki’nin bu konularda hassas olduğu bütün Ankara’da iyi bilinir. Özhaseki, 8 kişilik bu küçük uçak kamuya ait olduğu için bazı harcamaları yapmadığını ve bu yüzden de “Tarifeli uçuştan daha ekonomik” olduğunu söyledi. Bu uçağın 1 saatlik Kayseri uçuşunda 12 bin lira toplam gideri var dedi. Durum tam olarak şöyleymiş: -Uçak 8 kişilik. Bu 8 kişi için tarifeli bir uçuştan bilet alsanız ortalama 15-16 bin TL maliyet ortaya çıkar. Yani bu uçakla gitmek hem daha az maliyetli hem de zamandan tasarruf ettiriyor. Bu jet ya da özel uçak değil. Herhangi bir kiralama işlemine tabi değildir. Yıllar önce satın alınmış. 2018’den beri yangın, sel, deprem ve uçuş lokasyonlarının uyuşmadığı zamanlarda ve ileri ziyaretlerde Bakanlık heyeti tarafından kullanıyor. Hem zamandan hem paradan tasarruf ediliyor.

374 kez okundu
GÖNDER
whatsapp WhatsApp ihbar hattı
0 533 639 19 60
×
Birden çok mail adresi varsa mail adreslerini virgül ile ayırınız
Max 200 karakter
Gönder
×