NNYÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mezunlarını verdi

NNYÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mezunlarını verdi
Edtör Editör

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık ile İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümlerinde 2023-2024 eğitim-öğretim yılında lisans eğitimlerini tamamlayan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi.

NNYÜ Süleyman Çetinsaya Kültür Merkez’inde öğrencilerin sahneye çıkmasıyla başlayan tören açılış konuşmalarıyla devam etti. İlk olarak kürsüye çıkan Mimarlık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Fatih Kiraz, yaptığı konuşmada pandemi döneminde birbirini görmeden bilgisayar ekranından eğitim yolculuğuna başladıklarını hatırlatarak, “Eğitimin bir bölümünü uzaktan yapsak da eğitim basamaklarından biri olan üniversite eğitimini özverili çalışmalarınızla başarılı bir şekilde tamamladınız.” dedi.

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Merve Çetinkaya Sönmez ise mezunlara “meslektaş” olarak hitap ederek, “Eğitim hayatınızın önemli dönüm noktalarından birini tamamladınız. Bundan sonra ülkemiz aileleriniz ve kendinize karşı yeni sorumluluklarınız ile yapacağınız çok ve büyük işler var. Gideceğiniz çok yol var. Bu yolda ilerlerken bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bizlerin ve bu değerli kurumun kapıları sizlere her zaman açık olacaktır.” diye konuştu.

NNYÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Şeyda Güngör de öğrencilerin mezuniyetlerini tebrik ederek, “Çok sevdik birbirimizi. Pırıl pırıl, anlayışlı, çalışkan, dinamik, genç gibi gençler. Umarım burada aldıkları eğitim onlara rehberlik edecek ve ülkemize faydalı, insani değerleri her şeyden üstün tutan bireyler olarak hayat yolculuğunda ilerleyecekler.” dedi.

NNYÜ Rektörü Prof. Dr. Prof. Dr. Ahmet Fazıl Özsoylu ise akademisyenlere, velilere ve öğrencilere ayrı ayrı hitap ederek konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün burada toplanmamızın gayesi, çok kıymetli gençlerimizi hayat mücadelesinin içine dua ve başarı dilekleriyle uğurlamaktır. Kuşkusuz bu bizim için bir ayrılık değil. Evlatlarınız, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi mezunu olarak her zaman bizim aramızda olacaklar. Sizlerin evlatları olan öğrencilerimiz bizlerin gözbebeği, can dostlarımız, paydaşlarımızdır. Evlatlarınızı aldıkları eğitim alanın gerektirdiği mesleki bilgiye ve yetkinliklere sahip olarak sizlere ve milletimize teslim ediyoruz. Değerli mezunlarımız, hayatınızın en keyifli bölümünü yeni bitirdiniz.

Hayat mücadeleniz yeni başlıyor.  İdealleriniz olsun ve ideallerinize ulaşmak için gayret ediniz.  Nerede olursanız olun, ne işle meşgul olursanız olun sizler daima hakkı, adaleti, barışı, huzuru, kardeşliği, sevgiyi ve saygıyı, paylaşmayı ve refahı savunun. Sevgi ve saygının gücüne inanın, empati duygunuzu kaybetmeyin. Mahzun, mazlum, mutsuz ve kimsesiz insanların kalplerinde sevgi, merhamet, şefkat, paylaşma ve yardımlaşma ışığını yakın. Gittiğiniz her yeri güzelleştirin. Sizlerin katkısıyla ülkemiz ve insanlarımız daha müreffeh, daha huzurlu ve daha mutlu olacaktır. Her zaman iyilik, güzellik, hak, hukuk ve adalet için mücadele edin. Bu mücadele süresince farklı dil, kültür ve değerlere saygı duyunuz ancak kendi dil, kültür ve değerlerimizi de asla küçümsemeyiniz. Bu toprakların bir ferdi olduğunuzu unutmayınız, bununla gurur duyacak işler yapınız. Tarihimize, atalarımıza ve yaşananlara bakarak geleceği daha barışçı, daha adil, daha sömürüsüz, daha savaşsız dizayn etmek sizlerin en önemi görevi olmalıdır. Yaşamınız boyunca devletimize, bayrağımıza, vatanımıza sahip çıkın, ihanet etmeyin. Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine bağlı kalın.”

Mezuniyet kütüğüne isminin olduğu plaka çakan Fakülte Birincisi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğrencisi Kübra Nur Akdoğan ise mezun öğrenciler adına bir konuşma yaptı. Mezun arkadaşlarına yeni hayatlarında başarılar dileyen Akdoğan’ın konuşması sırasında 5 yaşındaki kızı da yanında bulundu. Akdoğan’a Kayseri Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Hacı Mustafa Yazıcı ve NNYÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Fazıl Özsoylu tarafından plaket, ödül ve çiçek takdim edildi. Dereceye giren öğrencilerin plaket ve hediyelerini aldığı törende bölüm öğretim üyeleri tarafından öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi. Tören mezun öğrencilerin kep atmasıyla sone erdi.

432 kez okundu
GÖNDER
whatsapp WhatsApp ihbar hattı
0 533 639 19 60
×
Birden çok mail adresi varsa mail adreslerini virgül ile ayırınız
Max 200 karakter
Gönder
×