Özhaseki görevi devretti

Özhaseki görevi devretti
Edtör Editör

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bakanlıkta gerçekleştirilen devir teslim töreninde görevini selefi Murat Kurum’a devretti.

Yaygın medyanın yoğun ilgi gösterdiği törende konuşan Mehmet Özhaseki, “Değerli arkadaşlar, hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Eskiler söze bir varmış, bir yokmuş diye başlardı. Biz de yaşlandıkça o sözü çok kullanmaya başladık. Tam 30 yıl önce başlamıştık kamu hizmetine. Çok şükür bu günlere kadar geldik. Önce Melikgazi ilçe Belediye Başkanlığı sonra Büyükşehir Belediye Başkanlığı, biraz uzun sürdü. Sonra Ankara’ya Cumhurbaşkanımızın daveti üzerine geldim. Önce genel merkezde sonra bakanlıkta yeniden genel merkezde sonra yeniden bakanlıkta şerefli bir görevi ifa etmeye çalıştım. Gücüm neye yetiyorsa onu yaptım. Bilgim, birikimim, çabam ne kadarsa hepsini vermeye çalıştım. Vicdanen çok müsterihim. Hamdolsun. Makamlara gelmekten ziyade giderken başınızın dik olması çok önemli. İş yapmış bir insanın müsterih olduğu bir ortamda ayrılabilmesi çok önemli. Elbette biz kanunlara karşı mesulüz, sorumluyuz, hesap vereceğiz. Ama bir taraftan da Rabbimin huzuruna varacağız. Oraya yüz akıyla çıkabilmek de çok daha önemli diye düşünüyorum. Elhamdülillah bugün buradan ayrılırken yapmış olduğum hizmetlerden dolayı vicdanen müsterih olduğum gibi vicdan huzuru içerisinde ayrılıyorum. Bir taraftan da görevi en az benim kadar iyi yapacağına inandığım bir kardeşime, bir arkadaşıma yeniden teslim ediyorum” dedi.

“MİLLETİMİZDEN HELALLİK İSTİRHAM EDİYORUM”

Bir önceki bakanlık görevi dönemine de atıf yapan Mehmet Özhaseki, şöyle konuştu:

“Bir evvelki bakanlık dönemimde çukur eylemleri vardı. Güneydoğu’da binlerce ev yakılıp yıkılmıştı. Onların yapımıyla uğraşmıştım. Sonrasında depremden sonra ilk etapta Murat bakanımızın gayretleri vardı. Sonra sen devam ettirdim. Yeni yeni projeler ortaya koyduk. Onun bıraktığı yerden alıp bitirmek için çok gayret ettim. Şimdi de benim başlattığım yarım bıraktığım işleri kardeşim tamamlayacaktır diye ümit ediyorum. Devlette devamlılık esastır. Yıllardır Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bizler yol yürüdük. Ülkeye çok hizmetler ettik. Allah’a hamdolsun bugün de bu kamu görevini noktalayarak, buradan ayrılıyorum. Bütün milletimizden ve sizlerden haklarınızı helal etmenizi istirham ediyorum. Bundan sonra da bana düşen bir şey varsa da elbette ki yapacağım. Geride biraz dua ordusuna katılacağım ama yine de çağrıldığım zaman ne varsa kardeşlerimin yanında olmaya, ülkem için, milletimiz için doğru neyse onu yapmaya gayret edeceğim. Bu vesileyle hepinize çok teşekkür ediyorum. Değerli kardeşime bundan sonraki zor işlerinde Cenab-ı Allah’tan başarılar niyaz ediyorum. İnşallah başaracaktır. Kutsal bir görev bu. Bizler de elimizden ne geliyorsa onu yapacağız. Mesai arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum. Benimle gece gündüz koşturdular. Gece yarısı bile aradım, yüzleri ekşimedi. Kızmadılar, bir şey söylemediler. Onlar da haklarını helal etsinler. Hepinize teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.”

383 kez okundu
GÖNDER
whatsapp WhatsApp ihbar hattı
0 533 639 19 60
×
Birden çok mail adresi varsa mail adreslerini virgül ile ayırınız
Max 200 karakter
Gönder
×