Pınarbaşılı seçmen "CHP" dedi

Pınarbaşılı seçmen
Edtör Editör

31 Mart 2024 seçimlerinde düğümlenen Pınarbaşı'daki siyasi kriz, 2 Haziran'da seçmenin iradesiyle çözüldü. Gerek Cumhur ittifakı gerekse de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) mensubu siyasilerce mesken tutulan Pınarbaşı'da kazanan belli oldu. 

Muhtar seçimlerinin olmaması ve Liseye Geçiş Sınavı'nın da (LGS) etkisiyle katılımın düşük olduğu Pınarbaşı seçimlerinde Pazar öğleden sonra oy kullanım işlemleri bitti. Seçim yasaklarının bitmesine saatler kala MHP ve CHP ilçe teşkilatları önündeki görüntüler seçim sonuçlarını da özetler nitelikteydi. MHP İlçe Teşkilatı'ndaki sessizlik dikkat çekerken, CHP İlçe Teşkilatı'ndaki kalabalık ve coşku her geçen dakika arttı. 

KESKİN: AÇIK ARA KAZANDIK 

Yasakların kalkmasından yaklaşık iki saat önce kameralar karşısına geçen CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, oy kullanılan 141 sandıktan 97'sinin açıldığını ve 587 oy farkıyla seçimi kazanan ismin CHP adayı Deniz Yağan olduğunu duyurdu.   

"FARK KAPANMAYACAK KADAR FAZLA"

CHP İl Başkanı Keskin, CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç ile birlikte seçim yasaklarının kalkmasından 1 dakika sonra saatler 19.01'i gösterirken yeniden kameralar karşısına geçti ve "Tüm basın mensuplarına göstermiş oldukları ilgiden dolayı çok teşekkür ediyoruz. 31 Mart'ta yapılan seçimlerde, seçimleri farkla kazanan Deniz Yağan Bey'in, sudan bahanelerle, yasal olmayan, hukuksuz bir şekilde hakkı gasp edilmişti. İki aydır belediye başkanlık mazbatası verilmemektedir ve 2 Haziran'da seçim tarihi alınmıştı. Bugün 2 Haziran. Şu anda seçimler bitti. Oy sayımlarının yüzde 90'a yakını bitti. 141 sandık var. Şu anda 120 sandık açıldı. 21 sandık kaldı. Şu andaki açılan sandıklara göre farklı öndeyiz. Tabii 21 sandıkta ne olacağı belli olmaz. Ama şu andaki açılan sandıklarda ve kalan sandıklarda fark kapanmayacak giib gözüküyor. Bu nedenle 4-5 sandık daha büyük köylerden gelecek sandıkları bekliyoruz ki sizlere de tam sayıları verebilelim. Şu ana kadar 400'ün üzerinde fark var. Bunu söylebelirim" şeklinde konuştu.

Pınarbaşı seçimleri için ilçede bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu da akşamın ilerleyen saatlerinde kameralar karşısına geçerek, kesin olmayan sonuçlara göre, Pınarbaşı'da yenilenen seçimleri 289 oy farkıyla Deniz Yağan'ın kazandığını açıkladı.

YAĞAN'IN İLK MESAJI GENÇLERE...

MHP'nin itirazı üzerine iptal edilen ve 2 Haziran'da tekrarlanan Pınarbaşı seçimlerinde CHP adayı Deniz Yağan geçerli oyların 6 bin 783'ünü alarak Pınarbaşı Belediye Başkanı seçilirken, MHP adayı Menduh Uzunluğu 6 bin 494 oy alabildi. Adaylardan Yağan, 31 Mart 2024 seçimlerinde 5 bin 82, Uzunluoğlu 4 bin 758 oy almıştı. 

2 Haziran seçimlerinin kazananı olarak ilk açıklamasını Pınarbaşı İlçe Adliyesi çıkışında yapan Deniz Yağan, "Düşüncelerimi açıklayamıyorum. Heyecanlıyım. Sağ olsun, var olsun, Pınarbaşı halkı iradesine sahip çıktı. Buradaki yapılan adaletsizliği, hukuksuzluğu, gereğini yerine getirdi. Kazanan Pınarbaşı oldu. Kazanan Pınarbaşı halkı oldu. Kesinlikle ayrıştırıcı olmayacağız. Birleştirici olacağız. Elimizden geldiği kadar ne geliyorsa ilçemiz için her türlü hizmeti yapmaya hazırız. Sadece şunu diyebilirim. İki ay zaman kaybımız oldu. İnşallah bu iki ayı da telafi edeceğiz. Hizmetlerimize devam edeceğiz. İstihdam sahaları açacağız. Emin olun burada beş yılın sonunda gençlerimiz de tekrar Pınarbaşı’na dönüş yapacaklar" dedi.

GENÇ: SİZLERE HELAL OLSUN

Öte yandan CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, partisinin Pınarbaşı İlçe Teşkilatı binasının camından, balkon konuşmasını andırır bir konuşma yaparak, partililere seslendi. Genç, "Çok değerli partililerim. Deminden beri çok teşekkür alıyorum. Herkes diyor ki, emeğine sağlık, yüreğine sağlık. Benim emeğim de alnımın teri de hepsi size helal olsun. İki aydır, 60 gündür gece demedik, gündüz demedik. Hep beraber çalıştık. Bu seçimi hep beraber kazandık" diye konuştu. Genç, partisinin ilçe binasının camından yaptığı bu konuşmayı, X sosyal medya hesabında "BENİM EMEĞİM DE ALNIMIN TERİ DE PINARBAŞIMA HELAL OLSUN..." başlığıyla paylaştı.

265 kez okundu
GÖNDER
whatsapp WhatsApp ihbar hattı
0 533 639 19 60
×
Birden çok mail adresi varsa mail adreslerini virgül ile ayırınız
Max 200 karakter
Gönder
×